Avtalen klara med Region Jönköpings Län, Tranås, Jönköping och Värnamo

In AKTUELLT by asa

Fredagen den 15 december undertecknades avtalen med Region Jönköpings län och de tre stationskommunerna Tranås, Jönköping och Värnamo. Avtalen rör medfinansiering, stationsläge och bostadsbyggande längs den nya höghastighetsjärnvägen.
 
Ann-Marie Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Jönköpings kommun, inledde med att säga att detta är en historisk dag och startskottet för ett beslut som man väntat på länge:
– Det här kommer att betyda oerhört mycket för Jönköpings framtida utveckling. Den här järnvägen är nästa stora åtgärd som kommer att betyda att vi kan ta ytterligare ett kliv fram, sa Ann-Marie Nilsson.

– Med de korta restider ni får i denna region blir södra Sverige en hel arbetsmarknadsregion. På onsdag lämnar vi vår slutrapport och därefter är det upp till regering, riksdag, kommuner och regioner att göra verklighet av detta, avslutade Catharina Håkansson Boman från Sverigeförhandlingen.

Filmade intervjuer från dagen finns att se på Region Jönköpings Läns webbplats här: http://rjl.se/om-oss/pressrum/nyheter/Nyheter-fran-regionen/avtal-undertecknat-med-sverigeforhandlingen-for-hoghastighetsjarnvag/

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn