HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman, förhandlingspersoner på Sverigeförhandlingen

God Jul och Gott Nytt År!

In AKTUELLT by louise

HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman, förhandlingspersoner på Sverigeförhandlingen

År 2015 har verkligen varit ett mycket händelserikt och spännande år för Sverigeförhandlingen. Nu nalkas år 2016 som till och med kan bli än mer spännande. Efter ett och ett halvt år av insamlande av underlagsrapporter, nyttoanalyser och flera hundra möten med politiker och tjänstemän runt om i landet börjar vi bli redo för förhandling. Men innan dess ska vi överlämna en delrapport till regeringen om finansiering av och kommersiella förutsättningar för den nya höghastighetsjärnvägen.

Året inleds på Transportforum i Linköping där vi har en egen session tillsammans med Trafikverket och deltar på ytterligare två. Därefter är det dags för förhandlingsstarten. Den 1 februari har vi bjudit in kommuner och regioner längs höghastighetsjärnvägen till ett förhandlingsseminarium där vi informerar om hur förhandlingarna kommer att gå till samt hur förhandlingsunderlaget ser ut. Här kommer vi också att berätta vilken sträcka genom Småland som vi börjar förhandla om. Därefter är det budöverlämning. Den 8 februari gör vi detsamma för storstäderna och här berättar vi vilka storstadsobjekt som vi inleder förhandlingar om. Sedan är vi igång. Förhandlingarna måste få ta sin tid, men vår förhoppning är att de inte drar ut för mycket på tiden. Målet är att det ska gå två nöjda förhandlingsparter från förhandlingsbordet.

Fortsätt att följa vårt arbete på sverigeforhandlingen.se och Twitter. Och missa inte vår särskilda förhandlingssida på www.forhandling.sverigeforhandlingen.se som vi gör för dig som ska förhandla.

Med det vill vi önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Varma hälsningar

HG och Catharina

 

 

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn