Foto: Jonas Forsberg/Folio Images

Ställ frågor till infrastrukturministern, bostadsministern och Sverigeförhandlingen i Almedalen

In AKTUELLT by sandra

Foto:  Jonas Forsberg/Folio Images

Almedalsveckan närmar sig och då vill Sverigeförhandlingen passa på att lyfta frågan kring den nya höghastighetsjärnvägen och bostadsbyggandet.

Måndagen den 29 juni klockan 09.00-10.00 bjuder Sverigeförhandlingen in till ett seminarium i Almedalen med titeln ”Löser höghastighetståg bostadskrisen?”. Här ska vi tillsammans med infrastrukturminister Anna Johansson och bostadsminister Mehmet Kaplan samtala om hur Sverige kan bygga en järnväg som inte bara innebär snabba och hållbara transporter, utan som också skapar andra samhällsnyttor som exempelvis ökat bostadsbyggande. Statsråden berättar om sina visioner kring höghastighetsjärnvägen och bostadsbyggandet medan Sverigeförhandlingens förhandlare berättar om hur de arbetar för att förverkliga visionen.

Under detta samtal kommer frågor att ställas till infrastrukturminister Anna Johansson, bostadsminister Mehmet Kaplan och Sverigeförhandlingens förhandlare HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman av moderator Mia Odabas och publiken.

Har du frågor som du tycker bör ställas under seminariet har du möjlighet att mejla in dessa redan nu till sverigeforhandlingen@regeringskansliet.se eller twittra in dem till @sveforhandling med #sveföralmedalen.

Tid: Måndagen den 29 juni, kl. 9-10 (frukost serveras från kl. 8.30)
Plats: Öresundshuset, Hästgatan 1 (vid Donners plats)

Varmt välkommen!

Foto: Jonas Forsberg/Folio Images

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn