Inlämning av nyttoberäkningar skjuts fram till den 1 oktober 2015

In AKTUELLT by sandra

Aktuellt-bilder-Sverigeforhandlingen_001

Just nu arbetar kommuner och regioner landet runt med att ta fram nyttoberäkningar för den nya höghastighetsjärnvägen och åtgärder i storstäderna. Det har framkommit önskemål om förlängd tid för att hinna leverera ett bra underlag till Sverigeförhandlingen. Våra förhandlare har därför beslutat att förlänga tiden för inlämning till den 1 oktober 2015 istället för tidigare annonserad tid den 31 juli 2015.

Nyttoberäkningarna är ett viktigt underlag i de kommande förhandlingarna. De ska redovisa vilka nyttor som kan uppstå i kommuner och regioner längs de nya höghastighetsjärnvägarna och vilka nyttor som uppstår vid lokala och regionala kollektivtrafikinvesteringar i våra tre storstäder. Nyttorna som ska redovisas är bostadsnytta, resenärsnytta, miljönytta, arbetsmarknadsnytta, näringslivsnytta och social nytta.

De som är intresserade av att delta i förhandlingen (kommuner, regioner med flera) har nu fått förlängd tid och ska redovisa nyttoberäkningarna för Sverigeförhandlingen senast den 1 oktober 2015.

Att tänka på vid arbetet med nyttoberäkningar av infrastrukturinvestering/trafiksatsning (pdf)
Uppdaterad tidplan för Sverigeförhandlingen (pdf)

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn