Nya året inlett på Transportforum

In AKTUELLT by asa


Det var full aktivitet när besökarna på Transportforum, Nordens största årliga konferens för transportsektorn, hade möjlighet att träffa Catharina Håkansson Boman.

Mittstråket – som täcker sträckan Sundsvall-Östersund-Trondheim – inledde speed-datingen och diskuterade utvecklingsmöjligheterna för deras projekt. Näst på tur var stambanan.com, som hade synpunkter på höghastighetsjärnvägens utbyggnadsordning. De förordar att utbyggnaden startar med sträckan Lund-Hässleholm som de anser är Sveriges viktigaste höghastighetsetapp, för att sedan bygga vidare till ett helt höghastighetssystem.

Övriga besökare var bland annat Järnvägsfrämjandet som utbytte tankar kring utformningen av Linköpings station, och Region Östergötland som pratade såväl utbyggnadsstrategi som hur den nya höghastighetsjärnvägen kan finansieras. Allt som allt blev det två givande dagar på Transportforum i Linköping med många intressanta samtal och möten.

Nu följer en intensiv vår för Sverigeförhandlingen med bland annat storstadsförhandlingar, presentation av en utbyggnadsstrategi och regiondialoger. Läs mer i Catharina Håkansson Bomans och HG Wessbergs brev inför det nya året. Och missade du att träffa oss på Transportforum kan du passa på att se vår nya film nedan med svar på några vanliga frågor!

 

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn