Niklas Lundin, foto: Louise Andersson

Slutspurt för Sverigeförhandlingen

In AKTUELLT by louise

Niklas Lundin, foto: Louise Andersson

Efter tre års intensivt arbete och många förhandlingar börjar vi närma oss slutet för vårt arbete. Nu ska vi avsluta de sista uppdragen för att summera i en slutrapport till regeringen. Men det betyder inte att arbetet trappar ner – tvärtom. I höst fortsätter arbetet med höghastighetsjärnvägens avtal, Östlig förbindelse och en ny Danmarksförbindelse mellan Helsingborg och Helsingör. Stora och viktiga uppgifter.

Förutom slutrapporten ska vi leverera en delrapport om våra storstadsförhandlingar som alla avslutades under våren. Vi arbetar också med en rapport om förändringar i de lagar och regler som styr delar av kapacitetsfördelningsprocessen på den nya höghastighetsjärnvägen.

Självklart ser vi också med nyfikenhet fram emot Trafikverkets förslag till nationell plan för transportsystemet som överlämnas till regeringen senast den 31 augusti. Därefter ska förslaget ut på remiss för att regeringen ska kunna fastställa planen våren 2018. Förhoppningsvis har vårt arbete då satt positiva avtryck i Sveriges framtida infrastruktur- och bostadsbyggande.

Niklas Lundin, huvudsekreterare Sverigeförhandlingen

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn