Förhandlingsstart för storstadsåtgärder närmar sig

In AKTUELLT by sandra

Aktuellt-bilder-Sverigeforhandlingen_0003

På måndag inleds förhandlingarna om förbättrad kollektivtrafik och ökat bostadsbyggande i Stockholm, Göteborg och Skåne. Förhandlingarna omfattar även cykelåtgärder och Östlig förbindelse i Stockholm.

Sverigeförhandlingens uppdrag är brett. Den 1 februari inleddes förhandlingarna om Sveriges första höghastighetsjärnväg. Lika viktiga är de förhandlingar som inleds den 8 februari där staten är beredd att medfinansiera kollektivtrafikåtgärder som kan öka tillgängligheten och bostadsbyggandet i storstadsregionerna. I förhandlingarna ingår också kommunal medfinansiering av Östlig förbindelse i Stockholm samt cykelåtgärder i alla tre storstadsregionerna.

På måndagens gemensamma uppstartsmöte för kommuner och regioner kommer Sverigeförhandlingen att berätta vilka objekt som ingår i de inledande förhandlingarna. Under eftermiddagen kommer de kommuner och regioner som Sverigeförhandlingen inleder sina förhandlingar med att ta emot ett första bud och därmed har förhandlingen startat.

Uppstartsmötet kommer att webbsändas direkt och kunna ses i efterhand på www.sverigeforhandlingen.se.

Mer information hittar du på www.forhandling.sverigeforhandlingen.se där vi samlat all information som kan vara till nytta för de som förhandlar.

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn