Karta från Sverigeförhandlingen

Pressinbjudan: Jönköping klara för handslag med Sverigeförhandlingen

In AKTUELLT, PRESSMEDDELANDEN by sandra

Karta från Sverigeförhandlingen

I dag sker handslaget mellan Jönköpings kommun och Sverigeförhandlingen. Som andra kommun i Sverige är Jönköping redo att sluta en överenskommelse med sverigeförhandlarna. Därmed är det klart att Jönköping blir navet i ett nytt transportsystem när den nya höghastighetsjärnvägen är på plats. I och med dagens möte förklarar sig  Jönköpings kommun beredd att bygga bostäder och medfinansiera den nya järnvägen.

Höghastighetsjärnvägen kommer att skapa helt nya pendlingsmöjligheter för regionen. Från att ha legat i utkanten av dagens stambanesystem kommer Jönköping nu att hamna i mitten. Det  kommer att innebära nya möjligheter ekonomiskt, socialt och arbetsmarknadsmässigt. Dagens handslag är ett av många steg i en lång rad åtaganden från kommuner, regioner och stat när det gäller den nya höghastighetsjärnvägen som ska gå mellan Stockholm och Malmö samt mellan Stockholm och Göteborg med Jönköping som knutpunkt.

Handslaget sker i dag kl. 13.30 på restaurang Vy i Jönköping. Media är välkomna till pressträff där Sverigeförhandlingens förhandlare HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman samt kommunstyrelsens ordförande i Jönköping, Ann-Marie Nilsson, svarar på frågor från media.

Plats: Restaurang Vy, Vaggerydsgatan 1 i Jönköping
Tid: 11 maj, kl. 13.30

Pressträffen webbsänds på Jönköpings kommuns webbplats www.jonkoping.se. Sändningen går även att följa här på vår webbplats.

Presskontakter:
Sverigeförhandlingen – Louise Andersson, louise.m.andersson@regeringskansliet.se, 070-308 63 43
Jönköpings kommun – Daniela Hammer, daniela.hammer@jonkoping.se, 072-709 86 12

Välkomna!

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn