Pressinbjudan: Första avtalen undertecknas i Sverigeförhandlingen – Lund, Helsingborg och Region Skåne först ut

In AKTUELLT, PRESSMEDDELANDEN by asa

Pressträff i Malmö, fredag den 10 februari klockan 10.00.
Pressträffen webbsänds direkt här.

På fredag undertecknas de första avtalen i Sverigeförhandlingen. Då sker en signering med Lunds kommun, Helsingborgs stad och Region Skåne i Malmö. Avtalen omfattar 18 530 nya bostäder och stora satsningar på spårväg, Buss Rapid Transit-linjer (BRT) och cykelåtgärder.

Sverigeförhandlingen har regeringens uppdrag att förhandla om åtgärder som förbättrar kollektivtrafiken i storstadsregionerna. På fredag signeras de första avtalen.

På pressträffen deltar HG Wessberg och Catharina Håkansson Boman från Sverigeförhandlingen, Henrik Fritzon, regionstyrelsens ordförande i Region Skåne, Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande i Lunds kommun och Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Efter presentationen signeras avtalen och tid finns för frågor och fotografering.

Tid: fredagen den 10 februari, kl. 10.00 – 11.00.
Var: Region Skåne, Dockplatsen 26 i Malmö (lokal Öresund).
Anmälan: Maria Eriksson, pressekreterare Region Skåne, tel: 0725-97 14 27

Pressträffen webbsänds direkt här och kan ses i efterhand på www.sverigeforhandlingen.se.

Sverigeförhandlingen har regeringens uppdrag att förhandla om en finansiering av höghastighetsjärnväg mellan Stockholm och Göteborg/Malmö samt om åtgärder som förbättrar kollektivtrafiken i storstadsregionerna. Totalt ska infrastruktursatsningar runt om i Sverige möjliggöra byggandet av cirka 100 000 nya bostäder. Förhandlingen har också i uppdrag att titta på en möjlig utbyggnad av järnvägen i norr och ingå överenskommelser för att främja cykling. Vidare ska förhandlingen analysera och pröva möjliga finansieringslösningar för Östlig förbindelse samt utreda ytterligare en fast förbindelse mellan Sverige och Danmark.

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn