Sverigeförhandlingen önskar glad sommar!

In AKTUELLT by louise

Efter en spännande och händelserik vår tar Sverigeförhandlingen några veckors sommarlov. Under våren har vi bland annat gått i mål med alla våra storstadsförhandlingar om kollektivtrafik och bostadsbyggande. I och med detta har vi nu fullföljt regeringens uppdrag enligt vårt direktiv gällande storstäderna. I vårt arbete med en ny Danmarksförbindelse kom vi i juni överens med Danmark om hur arbetet ska tas vidare.

Vi har också genomfört åtta regiondialoger som ägt rum i Sörmland, Östergötland, Jönköping och Kronoberg. Här har höghastighetsjärnvägens effekter vänts och vridits på tillsammans med företrädare för olika branscher, kommuner och civilsamhälle. Stor final ägde rum i Jönköping i början på maj.

Vårens arbete avslutades i Almedalen där vi presenterade Sverigeförhandlingens utbyggnadsstrategi för höghastighetsjärnvägen. Budskapet var att båda sträckorna Stockholm−Göteborg/Malmö måste byggas ut samtidigt och skyndsamt samt finansieras via statliga anslag och lån i Riksgälden. Då kan tågen köra på de nya banorna cirka år 2035. Den snabba utbyggnadstakten motiveras av att nyttorna ska kunna realiseras, att samhället ska dra nytta av de gjorda investeringarna och inte minst för att skapa ett robust och pålitligt järnvägssystem.

Nedan ligger länkar till några av nyheterna ovan, men det har hänt mycket annat också. Allt vi gjort finns samlat under vår Aktuellt-sida. Pressklippen, nyhetsbrevet och Twitter är andra kanaler där du kan följa vårt arbete. Alla dessa kanaler tar sommarlov nu, men återkommer med nya friska tag till hösten.

Nu önskar vi er alla en riktigt fin sommar och ser fram emot en lika spännande och händelserik höst!

Länkar till några av vårens händelser:

Utbyggnadsstrategin: http://sverigeforhandlingen.se/bada-strackorna-maste/

Göteborg: http://sverigeforhandlingen.se/overenskommelse-goteborg/

Malmö: http://sverigeforhandlingen.se/overenskommelse-malmo/

Stockholm: http://sverigeforhandlingen.se/stockholmsregionen/

Lund, Helsingborg och Region Skåne: http://sverigeforhandlingen.se/forsta-avtalen-sverigeforhandlingen-klara-lund-helsingborg-och-region-skane-forst-ut/

Överenskommelse med Danmark om ny Danmarksförbindelse: http://sverigeforhandlingen.se/sverige-och-danmark-overens/

Regiondialogerna: http://sverigeforhandlingen.se/regiondialogens-final/

Följ vårt arbete här:

Aktuellt: http://sverigeforhandlingen.se/aktuellt/

Nyhetsbrev: http://sverigeforhandlingen.se/nyhetsbrev/

Pressklipp: http://sverigeforhandlingen.se/press/

Twitter: https://twitter.com/sveforhandling

 

 

 

Dela:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn